Fordonsfrakt ­ – en specialisttjänst från Infranordic

Meny

Flyttgods

Flyttgods

Oavsett om du planerar att flytta hem till Sverige, flytta till annat EU-land eller land utanför EU kan vi hjälpa dig. Vi har lång erfarenhet av flyttgods och att klarera bohag som fordon, möbler, husgeråd och kläder. Det är också bra att veta att det finns restriktioner för vad som får skeppas inom ramen för flyttgods. Det gäller t.ex djur, tobak, alkohol och vapen. Reglerna varierar väldigt mycket från fall till fall beroende på om du är inflyttare eller återvändare.

 

Tullfrihet

Flyttsakstullfrihet innebär att du inte behöver betala tull och mervärdeskatt för dina personliga tillhörigheter. För att kunna få flyttsakstullfrihet måste vissa krav uppfyllas. Det gäller t.ex tiden för din utlandsvistelse och hur länge du har ägt och använt dina tillhörigheter. Har du studerat utanför EU kan du vanligtvis inte få flyttsakstullfrihet.

För att uppfylla flyttsakskraven som skriven i Sverige måsta man ha bott utomlands i minst ett år och under samma tid ägt, haft och brukat (försäkrat) fordonet man vill importera. Har du varit utskriven ur Sverige är det 6 månader som gäller i övrigt med samma regler. Man måste träffa tulltjänstemannen personligen och visa upp handlingar som:

 

• Pass
• Arbetsgivarintyg från USA
• Köpehandlingar av fordonet
• Försäkringshandlingar för fordonet från USA
• Registreringsbevis
• Kontrollera alltid med tullen vilka dokument som behövs i ditt fall.


Tullverkets regler kan du läsa här: Tullfrihet

 

Varmt välkommen till Fordonsfrakt – vi hjälper dig även med ditt flyttgods!